Faliújság

Nyári programok helyszínei: Parádsasvár - Garázssasvár, Tokaj Fesztiválkatlan, Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház!

6n 18ó

Nyomorultak előadás - Madách Színház szeptember 20-tól új szereposztással! Jegyek már kaphatók!

26n 17ó

VÁMPÍROK BÁLJA ELŐADÁS - ERKEL SZÍNHÁZ - október 5-6.

8hó 9n

Kategóriák

Ajánló

Csipke és csokoládé - Séta színházi kalandokkal Klem Viktor közreműködésével

Budai Várséta-Hunyadi udvar

Időpontok

 • 24/07/05 09:00
 • 24/07/06 09:00
 • 24/07/12 09:00
 • 24/07/13 09:00
 • 24/07/27 09:00

Jegyárak

 • 4500 Ft

Ebben a tematikus sétánkban ugyan a nőké a főszerep, exkluzív különkiadásába azonban mégis belopóznak az erősebb nem képviselői. Így néhány jelenet erejéig egy minden ízében eleven színházi élményben lesz részetek!  

Sétánk alapvetően budavári hölgyekről szól, akik mindannyian a 20. század viharai között éltek és a régi vagy az új társadalmi elithez tartoztak. Volt, aki nagy horderejű történelmi események következtében lett a Budavári Királyi Palota lakója. Akadt olyan, aki ide született, pedig se uralkodó, se főhercegnő, de még arisztokrata sem volt, és olyan is, aki a palota tőszomszédságában rendezte be otthonát. Volt, aki fényűző bálok szervezésében, rászorulók segítésében éppúgy jeleskedett, akár egy medve leterítésében. Volt, aki attól sem riadt vissza, hogy a második világháború árnyékában titkos rádióállomáson fejtsen kódokat. Vajon ki volt az a kivételes tehetségű, lélegzetelállító szépségű színésznő, aki sajtóbirodalmat örökölt? Ki fogyaszthatta el reggelijét a Mátyás-templomban? Ki volt az a tejben-vajban fürösztött baronesz, aki nem volt rest fakanalat és habverőt ragadni, hogy kitanulja a „legédesebb foglalkozás” csínját-bínját? A Budavári Palotától a Várnegyed központja felé vezető sétánk során ezúttal kivételesen megelevenednek bizonyos férfiak is – Klem Viktor színművész segítségével –, akik kisebb-nagyobb, de annál izgalmasabb szerepet játszottak e csodálatos hölgyek életében.

INDULÁS: Oroszlános udvar – a Budavári Palota déli összekötő szárnyának bejárata
ÉRKEZÉS: Szentháromság utca 7. 
IDŐTARTAM: 120 perc 

Jó tudni
• kültéri és beltéri program
• 12 éves kor felett ajánlott
• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni
• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk
• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes
• megfelelő cipő viselését javasoljuk

SZENT IVÁN ÉJ - BRUCKNER WARM UP!

Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Időpontok

 • 24/06/23 07:30

Jegyárak

 • 3000 Ft

Egy látványos, fergeteges este a Barlangszínház nagyszínpadán a Soproni Szimfonikus Zenekar hangversenyével

Program

16.30 –               Köszöntő  

A Bruckner Borászat tüzes vörösborának bemutatója és borkóstoló 

Kiállítás: 8 nő, akik különleges szerepet játszottak Anton Bruckner életében                               

17.00 – 17.50    A Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertje

                 Anton Bruckner: Első szimfónia

A későromantika nagy hatású mestere, Anton Bruckner, 200 éve született a szomszédos Ausztriában. Zenéje új távlatokat nyitott és alapjaiban értelmezte újra a szimfonikus zene szerepét. Egy izgalmas ízelítőt, egy "Warm Up" előadást hallhatunk az Első szimfónia részleteivel a Fertőrákosi Barlangszínház falai közt.

 18.00 – 18.10      Herkules (Héraklész)

                              A Sopron Balett bemutatója

Prométheusz a görög mitológia egyik alakja, egy titán, aki ellopta a tüzet az istenektől az embereknek. Prométheuszt Zeusz azzal büntette, hogy a Kaukázus hegyén egy sziklához láncoltatta. Héraklész, Zeusz fia azonban kiszabadította Prométheuszt.

 18.15 – 18.35        Az Eleven Light Dance LED-es fény zsonglőr táncos produkciója

 19.00 A Prelude Vegyeskar (Budapest) és a Kórus Spontánusz koncertje

Csillagok-Égbeli tűk

Fővárosi Nagycirkusz

Időpontok

 • 24/09/22 06:00

Jegyárak

 • 3000 Ft
 • 4680 Ft
 • 5400 Ft
 • 6600 Ft
 • 9000 Ft
 • 10800 Ft
 • 18000 Ft

április 6-tól szeptember 22-ig szerdától - vasárnapig

Csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szemünkre, baj van a földön, gond van az égen, s emberek, valamit nagyon elszúrtunk. Nem vigyáztunk a ránk bízott kincsekre, a földre, a természetre, az állatokra, a növényekre, és nem vigyáztunk egymásra sem. Az utolsó előtti percben vagyunk, és ha nem kapunk észbe, az ég ránk szakad és a föld néptelen lesz, mi pedig szomorkodhatunk, hogy miért nem szólt ránk időben senki! De még van egy percünk, most, és észbe kaphatunk, hogy megmentsük magunkat és újra megtanuljunk jól vigyázni minden értékünkre, minden kincsünkre, a földünkre, a szeretteinkre, az örökségünkre és az emberiségre!

A Fővárosi Nagycirkusz „Csillagok, égbeli tűk” című nyári műsora a bolygónkról szól, és a bolygónkért aggódó csillagokról, a minket féltő Napról és Holdról, a ránk, emberekre gondos szülőként tekintő egész univerzumról!

És közben a cirkusz is olyan utakra merészkedik, ahol eddig még nem jártunk: a műsor káprázatos és pazar szuperkoncerté alakul át, melyben az artista és táncos koreográfiák új értelmezést és dimenziókat adnak a legjobb magyar és világslágereknek! Rúzsa Magdi és a Queen, Anna and the Barbies és David Bowie, Cseh Tamás és Michael Jackson dalai talán soha nem szerepeltek még együtt, egy koncerten – kiegészülve artistákkal, táncosokkal, élő zenekarral, videoklipes videó- és fénytechnikával!

S hogy mi a közös bennük? Mi a közös bennünk? Ők mind megérezték, amit mi is: csak rajtunk múlik, hogy megóvjuk egymást és szeretett bolygónkat. És hogy nekünk, embereknek mi a felelősségünk, amikor észrevesszük Földünk arcán a lassan legördülő könnycseppet: „Vigyázz a madárra, ha a válladra repül…”

Keep Floyding - Into the Shining Sun

Várkert Bazár

Időpontok

 • 24/09/14 10:00

Jegyárak

 • 10390 Ft
 • 17500 Ft
 • 20790 Ft

Öntőház Udvar

A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt – folyamatosan fejlődve – újabb és újabb helyszíneket hódított meg a Floyd zenéjéhez való alázatos hozzáállásával, zenei hitelességével, hangzás- és látványvilágával.

Tavaly nyáron a Várkert Bazár Öntőház udvarán megrendezett Keep Floyding koncert lenyűgöző sikert aratott, magával ragadva a közönséget és szinte vágyakozva hagyva a folytatás után. A zenekar most a harmincadik születésnapját ünneplő The Division Bell albumot állítja a középpontba ezen a varázslatos késő nyári estén, mely nem csupán a Pink Floydra jellemző korszakos slágereket vonultatja fel, hanem egy valódi zenei univerzumba kalauzolja a hallgatókat. Hangzásuk, látványviláguk és atmoszférájuk egyaránt egy feledhetetlen utazást ígérnek ebben a komplex zenei világban.

Keep Floyding with us!

A Pink Floyd egy 1964-ben alakult zenekarból formálódott. Miután a zenekar megszűnt, néhány tag – Bob Klose gitáros, Roger Waters basszusgitáros, Nick Mason dobos és a későbbi billentyűs Rick Wright – új zenekart alapított Tea Set néven. Röviddel megalakulásuk után csatlakozott hozzájuk Syd Barrett, aki a zenekar énekes-gitárosa lett. Amikor egy rendezvényen egy másik zenekar is fel akart lépni ezen a néven, az énekesük, Barrett The Pink Floyd Soundnak nevezte el a zenekart. 

Ha már régóta kíváncsi vagy, mitől élvez töretlen népszerűséget ez a banda, hogyan fér meg egy színpadon az albumhű előadásmód és az élőzene varázsa, akkor vedd meg a jegyed most és csatlakozz hozzánk erre a csodálatos zenei utazásra.