.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Mennyei hang!
Helyszín: Játékszín, 1066 Budapest, Teréz körút 48.
Leírás:

2018. április 28. A világ legrosszabb operaénekesnőjének életéről szóló vígjátékot tűzi műsorára a Játékszín. Április 28-tól Bánsági Ildikó tündököl a legendás Florence Foster Jenkins szerepében, férjét Gálvölgyi János alakítja.

Szereplők:


Florence Foster Jenkins                                     BÁNSÁGI ILDIKÓ
St. Clair                                                          GÁLVÖLGYI JÁNOS
Cosme McMoon                         SZEMENYEI JÁNOS / KOLOVRATNIK KRISZTIÁN
Dorothy                                                            LÉVAY VIKTÓRIA
Maria                                                               MURÁNYI TÜNDE
Mrs. Verrinder-Gedge                                          BACSA ILDIKÓ


A Teréz körúti színházban Bagó Bertalan állítja színpadra Peter Quilter vígjátékát, melynek ősbemutatóját 2005-ben, Birminghamben láthatta a közönség. Hamarosan a világ több mint húsz országában színpadra került, több millió jegyet adtak el rá Pozsonytól Caracasig, Moszkvától Bécsig, a legkiválóbb színésznőkkel a főszerepben. A Jenkins életéről szóló, 2016-os filmváltozatot Meryl Streep vitte sikerre.

Florence Foster Jenkins 1868-ban született, és a mai napig méltán viseli a világ legrosszabb operaénekesnője címet. Ám hiába ő a legrosszabb, hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt a kint rekedtek tömege az utcán állva reménykedett, hátha mégis bejuthat. Jenkins valóságos antitalentum volt, se hangja, se ritmusérzéke, se hallása nem volt, de a szeretet, a báj, és a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit áradt belőle.

Képek:
Időpontok: .
Jegyárak:
2500 Ft
3800 Ft
4700 Ft
5300 Ft
5700 Ft
.