.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Virágot Algernonnak
Helyszín: Budapesti Operettszínház, 1065 Budapest, Nagymező u. 17.
Leírás:

A musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye, sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye volt. 27 nyelvre fordították le és több, mint ötmillió példányban adták ki. A regényből Oscar-díjas film is készült.

A történet a szellemileg visszamaradt 32 éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól, aki miközben egy hatéves gyerek szintjén van, mégis hatalmas elszántsággal és örömmel vesz részt egy orvos csoport kísérletében, mert normális akar lenni. És valóban, egy operációval meg tudják növelni az intelligencia-hányadosát, s a korábban 70-es IQ-val rendelkező férfi megtanul több nyelven, különböző tudományterületek szakértőjévé válik, sőt az eljárást kidolgozó orvosokat is lehagyja saját kutatási programjuk elemzésében.

Sokan mondják, hogy az ember egy "bonyolult számítógép", melynek a winchestere az agy. A Charlie Gordonnal végzett kísérlet, az agy-komputer párhuzam kutatásának egyik állomása azonban nagyon keményen teszi fel a kérdést: mikor és meddig szabad elmenni egy emberrel végzett kísérletben? Mennyire kell egy teljes értékű embernek tekinteni egy alacsonyabb IQ-val rendelkező társunkat, és mennyire tartozunk felelősséggel mindazért, ami vele történik.

A következő évad egyik legizgalmasabb története elevenedik meg az Algernon nevű fehér egér és Charlie intelligencia vetélkedője ürügyén a Raktárszínházban. A végeredmény néhány olyan pillanat, ami talán recept a túlélésre, mese arról, hogy olyasmire is képesek vagyunk, amire nem is gondolnánk. A Somogyi Szilárd rendezésében megelevenedő előadásban az Operettszínház sztárjai mellett vendégművészként látható a sikeres fiatal színésznő Földes Eszter.

Szereposztás  
 
   
 
   
    Kerényi Miklós Máté
Charlie Gordon
 
   
      Földes Eszter
Alice
 
   
    Gömöri András Máté
Nemur
 
   
    Szabó P. Szilveszter
Dr. Strauss
 
   
    Nádasi Veronika
Mrs. Donner
 
   
    Auksz Éva
Lita
 
   
    Földes Tamás
Frank Reilly
 
    Pálfalvy Attila
Frank Reilly
 
   
    Kékkovács Mara
Anya, Rose Gordon
 
   
    Németh Attila
Apa, Matt Gordon
 
    Sípos Imre
Apa, Matt Gordon
 
   
      Keresztfalvi Bence
Gyermek Charlie
Képek:
Időpontok:
2020.04.28 19:30
2020.04.29 19:30
Jegyárak:
4000 Ft
.