.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Csak kétszer vagy fiatal
Helyszín: Turay Ida Színház, 1089 Budapest, Kálvári tér 6.
Leírás:

vígjáték két részben

Grace: Hűvösvölgyi Ildikó
Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje
Brooks: Mikó István
Jászai Mari-díjas
Tom: Nagy Gábor
Rose: Egri Márta
Jászai Mari-díjas
Julia: Nyírő Bea
Richard: Boros Zoltán
Suzy: Tébi Márta

 

Nagy öregek, nagy hülyéskedés, nagy kacagás. Ez a három a legfőbb jellemzője a Bodrogi Gyula által rendezett Turay Ida Színház előadásának, amiben lubickolnak a színészek.

Voltak már úgy, hogy nemrég eltávozott szerettük hangját hallani vélték? Hogy semmivel sem összetéveszthető illata bekúszott a szobába?

Hogy papucsának csoszogására ébredtek, vagy érezni vélték homlokukon könnyed érintését?

Gordon Brooks, alias Brooksie, ez a kedves, öreg sármőr 35 év mámoros boldogság után hirtelen magára marad. Felesége halálával úgy érzi, egyúttal elvesztett minden kapaszkodót is az élethez.

A korábban ismerős dolgok idegenekké válnak, egyáltalán: az egész világ túlhaladja őt. A kezdeti pánikon csak feleségéhez intézett imái, a folyamatos "beszélgetések" képesek átlendíteni.
S Brooksie-ba lassan-lassan visszatér az élet: már lecsúszik a whisky, előkerül a motoros bőrjakó, a Nosztalgia Klub hölgyei pedig édesen viháncolnak bugyuta viccein.

Végül a "bandában" feltűnik Rose, aki talán magányán is képes lenne enyhíteni... S Brooksie ekkor utoljára fordul a szeretett fényképhez...
Az áldás e túlvilági mondat útján meg is érkezik:
"Mindig hencegtél, hogy fiatalabb vagy, hát most viseld hősiesen a fiatalságodat..."

Ez a darab egy kedves, sok humorral átszőtt mese egy özvegyemberről, aki barátai és családja segítségével talál vissza az életbe.

Képek:
Időpontok:
2020.03.01 19:00
Jegyárak:
3700 Ft
4000 Ft
4500 Ft
.