.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Három nővér
Helyszín: Nemzeti Színház, 1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.
Leírás:
a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka
14 éves kortól ajánljuk.
 
Szereplők:

Kristán Attila, Szűcs Nelli, Kacsur Andrea, Gál Natália, Orosz IbolyaVass Magdolna, Kacsur András, Tóth László, Ivaskovics Viktor, Trill Zsolt, Varga József, Rácz József, Szabó Imre, Sőtér István, Orosz Melinda, Katkó Ferenc, Béres Ildikó, Béres Ildikó, Ferenci Attila

 

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az idő is főszerepet játszik Csehov legrejtelmesebbnek tartott drámájában. A történet lassú folyamként hömpölyög, mégis feszült a maga sorsszerűségében, hiszen a szereplők egyszerre mindhárom időben léteznek: saját gyermekkoruk aktív újraélőiként, a jelen tükröződéseiként, és a jövő reménykedő várományosaiként.


Vidnyánszky Attila értelmezésében "a Három nővér elsősorban az elmúló és elmúlni mégsem tudó gyermekkor drámája. A Prozorov-ház lakói és vendégei, saját testükben, akár valami elő börtönben viselik emlékezetüket, miközben egykoron megélt sorsuk irányítja mozdulataikat. E múltra utaló jelek ugyanakkor visszafordítják az idő folyását, s a jelen cselekménye a már megélt történések kiszolgálójává válik. Erre utal az a tény is, hogy az előadás a harmadik felvonással, a tűzvésszel kezdődik."

Képek:
Időpontok: .
Jegyárak:
2600 Ft
.